Predstojeći vikend obeležiće sada već tradicionalni, „Ačibadem Trofej Beograda 2014“ koji se održava treću godinu zaredom u našem glavnom gradu. Pored reprezentacije Srbije, na beogradskom turniru učestvovaće još i selekcije Argentine, Turske i Portorika koje su takođe u punom jeku priprema za predstojeći Svetski Kup koji će se od 30. septembra do 14. avgusta održati u Španiji. Tim povodom u „Kombank Areni“ koja će biti poprište ovog spektakla, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Aleksandar Đorđević, selektor naših najbolji košarkaša, kao i reprezentativci Miroslav Raduljica i Stefan Marković.

– Predstojeće dve utakmice koje ćemo odigrati u Beogradu bez obzira na formu dolaze u pravom trenutku. Momci su do sada prikazali izvanredan odnos prema radu, besprekorno se ponašali i zaista nismo imali nijedan problem. Na prethodna dva turnira mogle su da se vide samo naznake nekih stvari koje možemo da uradimo. Nama su potrebne utakmice sa što jačim protivnicima, jer to je jedini način da napredujemo i idemo napred. Samo tako potpuno spremni možemo da dočekamo početak Svetskog prvenstva. Očekuje nas susret sa selekcijom Argentine čiji igrači imaju poseban odnos prema dresu koji nose. Imaju naglašen patriotizam u svim sportovima, a posebno kad je košarka u pitanju. Biće mi čast da vodim ekipu protiv ekipu takvog protivnika – istakao je Aleksandar Đorđević.

Selektor naše reprezentacije osvrnuo se i na povrede koje muče Miloša Teodosića, kapitena Nenada Krstića i Nemanju Nedovića:

– Teo je juče prvi put posle povrede skočnog zgloba bio na terenu, odradio samo jedan mali deo treninga. Nadamo se da će biti spreman za meč protiv Novog Zelanda u Vršcu, kad će biti puno jasnije koliko je spreman. Krstić je u trenažnom procesu, sinoć je odradio trening sa ekipom, ali još uvek nije u potpunosti spreman. Biće u ekipi na beogradskom turniru i bilo bi dobro da odigra bar neki minut. Što se tiče Nemanje Nedovića tu je veliki znak pitanja. Njegova povreda je jako delikatna i tek posle detaljnih pregleda biće jasnije da li možemo da računamo na njega – zaključio je Aleksandar Đorđević i naglasio da se ekipi priključio plejmejker Miloš Milisavljević.

– Turnir je sjajna prilika da pokažemo ono što radimo na treninzima, proveru stvari koje smo postavili kao i da se na najbolji mogući način predstavimo beogradskoj publici. Protivnici su atraktivni i kvalitetni, tako da sam uveren da će svi uživati u spektaklu – istakao je Miroslav Raduljica.

– Zaista smo kvalitetno radili u dosadašnjem delu pripreme što se moglo videti na prethodna dva turnira na kojima smo učestvovali. Očekujem da igramo sve bolje, a da vrhunac forme bude na Svetskom prvenstvu. Turnir u Beograd biće prilika da se pojedini povređeni igrači polako vrate u tim. U svakom slučaju pozivam publiku da dođe u što većem broju i uživa u dobroj košarci – poručio je Stefan Marković.

AČIBADEM TROFEJ BEOGRADA 2014

16. avgust:
Turska – Portoriko (18:00)
Srbija – Argentina (20:30)

17. avgust:
Meč za treće mesto (18:00)
Finale (20:30)

Ulaznice za turnir „Ačibadem Trofej Beograda 2014“ se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima. Cena karata za gornji nivo su 200, a za oba dana turnira 300 dinara. Za donji deo „Kombank Arene“ ulaznice će koštati 400 za jedan, a 600 dinara za oba dana turnira.

posetite stranicu posvećenu
„Ačibadem Trofeju Beograda 2014“ >>>