Muška kadetska reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na turniru u turskom gradu Sakarija, pošto je pobedila reprezentaciju Turske U16 – 81:74.

Naši kadeti su slavili u vrlo neizvesnom meču tek posle produžetka, u kome su bili vrlo ubedljivi (14:7).

Trener Đorđe Adžić rekao je o turniru u Turskoj:

– Turnir u Sakariji iskoristili smo da se što bolje upoznamo sa potencijalnim kandidatima za EP u Novom Sadu u avgustu, kao i da prikupimo što više podataka o potencijalnim protivnicima. Turnir je tako organizovan da smo imali tri vezane utakmice u tri dana, sa danom pauze, kao što će biti i na predstojećem prvenstvu, pa su igrači mogli da osete kako je igrati i pripremati se za utakmice u ovom ritmu. Svi igrači su igrali sa podeljenim minutažama i ono što je veoma pozitivno, uspeli smo da odreagujemo nakon poraza u četvrtfinalu protiv Kine i pobedimo poslednje dve utakmice za plasman. Svima su teško pali porazi tokom turnira, ali iskoristićemo ih kao iskustvo i motiv više da se što bolje pripremimo i da kroz treninge i utakmice rastemo kao tim.

SRBIJA U16 – TURSKA U16 81:74 (15:13, 20:21, 17:15, 15:18, 14:7)

SRBIJA: Gorunović 8 (4 sk), Manojlović 31 (9 sk), Ivković 3, Todorović 9, Pavićević, Dobrašinović 7 (5 sk), Stefanović 1, Blagojević 11, Tarlać 2, Svetozarević 7, Dimitrijević 2 (4 sk), Joksimović.