Muška juniorska 3h3 reprezentacija Srbije otputovala je danas u italijanski Rieti, gde će tokom predstojećeg vikenda (3. i 4. avgust) učestvovati na kvalifikacionom turniru za učešće na FIBA 3h3 U18 Evro kupu (Evropskom prvenstvu).

Put Italije krenuli su sledeći igrači: Novak Gole, Luka Novaković, Luka Šarenac i Dušan Simjanovski, uz stručni štab koji čine Marko Ždero – trener 3h3 juniorske reprezentacije, Danilo Lukić – trener muških 3h3 reprezentacija, kao i selektor muških 3h3 reprezentacija Goran Vojkić.

Kvalifikacioni turnir u Rietiju je jedan od tri koji se ovog vikenda igraju u Evropi (preostala dva su u Mađarskoj i Francuskoj). Kako je FIBA 3h3 ove godine promenila sistem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, učešće iz kvalifikacija će obezbediti ukupno šest ekipa – po dve najbolje iz svake kvalifikacione grupe. Na kvalifikacionom turniru u Italiji učestovovaće devet ekipa u muškoj konkurenciji.

Naša juniorska reprezentacija se nalazi u grupi B uz reprezentacije Španije, Velike Britanije i Holandije. Najbolje dve ekipe iz grupe će obezbediti plasman za „malo polufinale“. čiji će pobednici biti ekipe koje su se plasirale na Evropsko prvenstvo.

Prvu utakmicu juniori Srbije igraju u subotu protiv Španije od 17.20 časova, a drugu istog dana od 19.20 protiv Velike Britanije. U nedelju je od 18.20 sati protivnik Srbije ekipa Holandije, posle čega će u slučaju plasmana među dve najbolje ekipe u grupi Srbija igrati za plasman na Evropsko prvenstvo svoju utakmicu od 20.50 ili 21.15 časova (u zavisnosti od poziciji na tabeli u grupi B).

Svi direktni prenosi utakmica iz Rietija mogu se pratiti na zvaničnoj veb stranici kvalifikacionog turnira na adresi:

http://www.fiba.basketball/europe/3x3U18/2019/Italy

kao i na zvaničnom „jutjub“ FIBA kanalu

https://www.youtube.com/user/3x3planet