Juniorska reprezentacija Srbije u 3h3 košarci plasirala se u četvrtfinale 2017 FIBA 3h3 Evro Kupa koji se od 01-03. septembra održava u Debrecinu (Mađarska). Za protivnika će imati reprezentaciju Belgije (aktuelnog Svetskog juniorskog prvaka u 3h3 košarci).

Naši juniori su u svom prvom meču dana za protivnike imali domaćine – Mađare koji su pružili izuzetan otpor, ali su na kraju naši juniori slavili rezultatom 20-16. Utakmica je bila veoma neizvesna, a sam početak nije nagoveštavao ovakav ishod – Mađari su vodili sa 7-3. Kada se „povezalo“ nekoliko dobrih odbrana sa efikasnim napadom prednost je dostignuta i naši juniori su se „vratili u meč“. Do poslednjih dva minuta je trajala izjednačena borba da bi se reprezentacija Srbije konačno „odvojila“ i privela meč kraju na najbolji moguć način.

U drugom meču dana za naš tim prikazana je mnogo kvalitetnija i šuterski efikasija igra da je protivnik – repezentacija Estonije poražen rezultatom 21-11. Nakon samo dva minuta izjednačene borbe naši juniori sa nekoliko pogođenih šuteva za dva poena prave osetnu razliku ne dozvoljavajući protivniku da se vrati u igru, kako bi meč bez neizvesnosti priveli kraju.

Na ovaj način obezbedili su prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi D, te za protivnika u četvrtfinalu imaju drugoplasiranu ekipu iz grupe A – reprezentaciju Belgije. Taj meč je na programu turnira sutra (u nedelju, 3. septembra) od 16:20 časova. Direktan prenos ovog meča i svih ostalih mečeva Evropskog prvenstva za juniore možete direkno pratiti na oficijelnom sajtu takmičenja na adresi: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017, kao i na „ju-tjub“ adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet

Ostali parovi četvrtfinala su: Francuska-Italija, Španija-Izrael i Holandija-pobednik duela Mađarska-Estonija (ovaj meč naše D grupe nije odigran večeras  zbog loših vremenskih prilika – kiše, najverovatnije će se igrati sutra pe svih ostalih mečeva dana).