Muška juniorska reprezentacija Srbije otputovala je u mađarski Debrecin gde će od 01-03. septembra učestvovati na 2017 FIBA U18 Evro Kupu. Podsećamo da su plasman na EP  početkom avgusta naši junioru ostvarili na kvalifikacionom turniru održanom u Letoniji.

Reprezentacija u sastavu: Miloš Novaković, Marko Bakula, Nikola Kovačević i Miloš Antić, koju će kao selektor predvoditi Goran Vojkić, nalazi se u grupi D sa domaćinima Mađarskom i Estonijom. Svoje mečeve u grupi će igrati drugog dana turnira (u subotu 02. septembra) i to: protiv Mađarske od 17:20 sati, da bi meč sa Estonijom igrali od 19:10 sati.

Svi mečevi turnira se mogu direkno pratiti na oficijelnom sajtu takmičenja na adresi: http://www.fiba.com/europe/3x3U18/2017, kao i na „ju-tjub“ adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet

U ostalim grupama takmiče se sledeće reprezentacije – grupa A: Holandija, Belgija (aktuelni Svetski prvak u juniorskoj konkurenciji) i Češka; grupa B: Rumunija, Italija i Španija; grupa C: Ukrajina, Francuska i Izrael.

Pored takmičenja u muškoj konkurenciji u Debrecinu se održava Evro Kup i u konkurenciji juniorki.

Najvažnija je činjenica da se juniorski Evro Kup održava u isto vreme kada i 3h3 Svetski Masters turnir u Debrecinu, te će se u petak, 1. septembra u ranijim dnevnim terminima odigrati utakmice u okviru grupa B i C na Evro Kupu, dok će večernji termini biti rezervisani za odigravanje završnice Debrecin 3h3 Mastersa u seniorskoj konkurenciji u okviru Svetske FIBA 3h3 turneje.

Još jedna činjenica je veoma važna, a to je da po prvi put na jednom Masters turniru učestvuje čak četiri ekipe iz Srbije (od ukupno 12 ekipa koje na različite načine obezbeđuju učešće), i to: Novi Sad, Liman, Beograd i Sremska Mitrovica. Jedino ekipa Sremske Mitrovice nije uspela da prođe kvalifikacionu grupu i nastavi takmičenje u četvrfinalu. Zato će u četvrtfinalu Novi Sad za protivnika imati ekipu Kranja, Liman za protivnika ima Varšavu, dok Beograd igra protiv Ljubljane.

Četvrtfinalni mečevi su na programu 1. septembra od 17:30 časova, da bi nakon toga usledilo i razigravanje za pobednika Mastersa tokom večeri.