Jubilarni 20. Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“ održaće se u Beogradu, na Beogradskom sajmu (hala br. 3) od 22. do 26. januara 2020. godine.

Prijave učešća će se primati do 5.januara 2020. godine, a devojčice i dečaci će biti podeljeni u četiri godišta: 2009. i mlađi, 2010. i mlađi, 2011. i mlađi, i 2012. i mlađi. Svaki klub može da prijavi više ekipa, a ekipu sačinjava 15 igrača/igračica.

Igraće se na pet terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj „4“ i “5”. Biće postavljena i dva terena na kojima će se igrati Mini basket na travi (biće postavljena veštačka trava).

Svečano otvaranje je zakazano za subotu 25. januar 2020. godine u 12.00 časova. U toku takmičenja biće organozovana klinika za trenere „Od mini basketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima, i to:

-Uzrast 3-4 godine – Mini basket Igraonica,

-Uzrast 5-6 godina – Mini basket Učionica,

-Uzrast 7-8 godina – Mini basket Radionica,

-Uzrast 9-10 godina – Edukativni trening Košarkica,

-Uzrast 11-12 godina – Trening po stanicama.

Imena predavača će blagovremeno biti objavljena. Tom prilikom će biti predstavljeni svi rekviziti, koševi i celokupna oprema koja se koristi za mini basket. Obavezno je prisustvo svih trenera koji rade sa uzrasnom kategorijom „mini basket“, što je i uslov za dobijanje licence.

Svi učesnici koji nisu iz Beograda treba da blagovremeno jave broj članova ekipa, kako bi na vreme rezervisali smeštaj u hostelu ili učeničkom domu sa kojima imamo saradnju, a takođe postoji mogućnost smeštaja i u hotelu „Srbija“ (Ustanička, Beograd).

Za sve učesnike jubilarnog 20. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ predviđene su medalje i pehari.

Prijave za učešće na Festivalu primaće se na e-adresi: minibasket@kss.rs najkasnije do 5. januara 2020. godine.

Crveni krst Srbije i UNITAS organizacija, koja se bavi borbom protiv trgovine ljudima i decom, držaće radionice tokom trajanja ovog festivala.