Историјат / Историја кошарке

Србија креће ка врху

Година 2008. означава почетак стварања новог тима у новој земљи – СРБИЈИ, под чијим именом репрезентација наступа од 2007. године. Већ у лето 2007. млађе селекције Србије остварују незабележену доминацију у Европи. Душан Ивковић, један од најтрофејнијих тренера наше репрезентације, по трећи пут се прихватио тешког посла – формирати младу и перспективну екипу.

Квалификације за Европско првенство лако су савладане. У Пољској 2009. године наша екипа показала је сву раскош талента и лепоту кошарке. У финалу нисмо успели да савладамо Шпанију, која је на овом првенству већ побеђена у квалификацијама, али је сребрна медаља засијала као предзнак нових великих успеха ове репрезентације.

ветско првенство у Турској потврдило је да Србија има тим за највиша достигнућа. Аргентина и Шпанија, земље које су доминирале на кошаркашким такмичењима у првој деценији овог века морале су да положе оружје пред нашом екипом. У полуфиналу, домаћин Турска била је у боља за један поен, медаља није освојена али смо игром показали да је заслужујемо.

2009 – сребрна медаља на ЕП у Пољској

2010 – репрезентација Србије на Светском првенству у Турској

1 2 3 4 5 6