Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i naša bivša košarkašica i ambasador FIBA Nataša Kovačević posetili su niški Centar za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica ometenih u razvoju „Mara“.

U prijatnoj prijateljskoj atmosferi, pozdravili su ih direktor ove ustanove Miloš Ranđelović, menadžer centra Miloš Otašević i vaspitači, dok su ih štićenici „Mare“ dočekali posebnom predstavom tokom koje su plesali, pevali, recitovali…

Dejan Tomašević je svima u ime KSS i sponzora Rode i Triglav osiguranja podelio poklone. I za njega, kao i za Natašu, domaćin je pripremio darove. Bilo je to zaista lepo druženje. U njemu je posebno uživala jedna Dragana.

Ona je i prošle godine Tomaševiću nešto nacrtala. I sada je.

– Jako mi je drago što opet vidim neke koje sam upoznao prošle godine. Meni ovakve akcije stvarno mnogo znače. Jedino mi nije drago što se ništa nije promenilo, što ovakve ustanove nemaju nikakav boljitak i prepuštene su same sebi. Apelujem pre svega na čelne ljude grada Niša, na ljude koji bi i po funkciji trebalo da vode računa o ovoj deci, da se zaista aktivno uključe, da porazgovaraju sa ljudima koji vode ovakve ustanove, sa ovim divnim damama koje brinu o svoj ovoj deci, da saslušaju njihove reči, da uvaže to što oni imaju da im kažu. Pre svega, ova deca traže pažnju, posvećenost, ljubav… A iz te ljubavi će se, siguran sam, naći i neki dinar u gradskoj kući da sve uslovi ovde poboljšaju. Dolazim iz sveta sporta i imao sam priliku da razgovarajući sa ljudima koji vode ovakve i slične ustanove, dođem do saznanja da sport mnogo znači za razvoj i napredak dece.

I Nataša Kovačević je bila srećna posle druženja sa decom ustanove „Mara“.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde, što smo imali priliku da vidimo da je, uz određenu dozu pozitivne energije, sve moguće. Znači mi da posećujem ove ustanove, ovi ljudi ovde su pravi dokaz da pravi heroji zaista postoje i oni su baš ovde. Posle jednog ovakvog jutra, ja sam zaista presrećna – rekla je Kovačevićeva.