ФМП – ДИНАМИК ВИП ПЕЈ 98:73 (23:21, 25:17, 26:14, 24:21)

У трећем четвртфиналном мечу Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ, ФМП је био убедљиво бољи од екипе Динамика и постао трећи полуфиналиста, па ће у суботу 15. фебруара од 21.00 сат играти са бољим из последњег четвртфинала Партизан НИС – Борац.

АБА лигаш је боље отворио меч и повео 7:2, али је Динамик брзо ухватио корак, па је у 7. минуту било 14:14. Чврсто су играле обе екипе, а тим из Железника је отишао на прву паузу са „плус два“ – 23:21.

И друга четвртина била је прилично изједначена у уводним минутима, а „пантери“ су имали од два до шест поена предности. Међутим, ФМП је у наставку појачао ритам, па је у 16. минуту стигао до прве двоцифрене предности – 37:26. Покушавао је Динамик да смањи минус тројкама, па је ФМП на велики одмор отишао са 48:38.

Трећа четвртина није донела ништа ново. Однос снага на терену је био исти, „пантери“ су одржавали десетак поена предности, а у 26. минуту подигли на 63:47. Расла је предност екипе тренера Јовановића из минута у минут, а у 30. је било максималних „плус 22“ – 72:50, па је практично све било решено.

ФМП је наставио и у последњој деоници жестоко, предност је и даље расла (84:56, 33. минут), па је тим из Железник рутински привео меч крају.

Комплетну статистику можете видети овде

https://www.fibalivestats.com/u/KSS/1532353/bs.html

Владимир Јовановић, тренер ФМП

-Честитам момцима на пласману у полуфинале. Утакмицу смо контролисали од почетка до краја, знали смо да је Динамик добра млада екипа, да може да буде опасна ако се не схвати озбиљно. Доминирали смо у скоку, било и ствари које нису биле добре вечерас, али можда су и нормалне јер имамо два нова играча па нису имали времена да се навикну да офанзивне и дефанзивне задатке. Сутра ће већ бити боље…

Окбен Улбај, играч ФМП

-Срећни смо због победе и пласмана у полуфинале. Добро смо се припремили за меч, а сада ћемо да се спремимо за следећег ривала у полуфиналу.

Миро Алиловић, тренер Динамика

-Честитам екипи ФМП на доброј игри и победи, желим им све најбоље у наставку Купа, као и осталима. Наши млади играчи имају први пут прилику да се срећу са АБА лигашем који у ростеру има 12 играча, у игри у којој немају пада, да виде како је то кад ниси фокусиран на грешке. Задовољан сам са 25 минута игре, док смо имали снаге и концентрације. После тога је наша игра пала. Из овога ћемо повући лепо искуство, тако да смо већ нешто огромно научили из ове утакмице, да се што боље спремимо за КЛС и АБА 2 лигу.

Милош Глишић, играч Динамика

-Честитам ФМП, ми смо покушали да се супротставимо што боље. Издржали смо полувреме и мало треће четвртине, после је дошао до изражаја квалитет и они су рутински привели меч крају. На нама је да извучемо поуке и што боље одиграмо завршницу сезоне.

Фото: КСС – Владан Дамњановић