Na FIBA 3h3 Evro kupu današnji dan je bio, nažalost, poslednji za našu
žensku reprezentaciju. Dame su izgubile oba meča u svojoj grupi C i nisu uspele da se plasiraju u završnicu.
U prvoj utakmici od naše ženske reprezentacije bile su bolje Holanđanke, koje su slavile rezultatom 14:10. Utakmicu je protivnik izvanredno otvorio preciznim šutevima za dva poena (tri „dvojke“ bez promašaja u
prvim minutima meča), da naše devojke do samoga kraja nisu uspele da stignu razliku koju su Holanđanke napravile na samom početku meča.

U drugoj utakmici protiv domaćina viđen je gotovo preslikan prethodni meč, gde protivnice od starta stvaraju nedostižnu prednost koju naše devojke, uprkos naporima, ne uspevaju da nadoknade. Rumunke su slavile rezultatom 22:9, i nažalost ostavile našu reprezentaciju po prvi put u poslednje tri godine bez četvrtfinala.

Podsećamo da ćemo u nedelju, 16. septembra imati predstavnika na završnom danu FIBA 3h3 Evro kupa, jer muška reprezentacija igra svoj meč četvrfinala protiv Mađarske od 12.40 časova (po srpskom vremenu). U slučaju pobede naših momaka, protivnik u polufinalu biće im pobednik meča između Rusije i Francuske, a meč polufinala bi se igrao od 16.40 sati po srpskom vremenu. Eventualno finale je zakazano za 19.05 časova.

Treba napomenuti da je od danas delegacija Srbije u Bukureštu „jača“ za jednog člana, jer se reprezentacijama priključio i Igor Rakočević, potpredsednik KSS za mušku košarku.

Sve mečeve na šampionatu možete pratiti na kanalu Sport Klub HD direktno sva tri dana takmičenja, kao i na strimu koji se nalazi na zvaničnom sajtu FIBA 3h3 Evro kupa na adresi: