U ponedeljak 27. novembra u 20.00 sati, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, muška seniorska reprezentacija Srbije dočekuje Gruziju u drugom kolu G grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2019. godine održava u Kini. Posle pobede nad Austrijom, tim Aleksandra Đorđevića u ponedeljak uveče očekuje reprezentacija sa znatno višim košarkaškim rejtingom, koja je stalni učesnik evropskih šampionata.

Ulaznice za utakmicu Srbija – Gruzija prodaju se u nedelju i ponedeljak preko interneta – www.eventim.rs, kao i na prodajnim mestima Eventima. Ulaznice će moći da se kupe i na blagajni dvorane “Aleksandar Nikolić” u ponedeljak od 16.00 sati do početka utakmice.

Cene ulaznica: tribine – 300 dinara, parter – 450 dinara, plava i bela loža – 600 dinara, drugi red stolica pored terena – 5.000 dinara, prvi red stolica pored terena – 6.000 dinara.

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije: Očekuje nas utakmica koju moramo da odigramo agresivno i koncentrisano, na još višem nivou nego protiv Austrije. Uz takav pristup od samog početka, možemo da iskoristimo prednost domaćeg terena i dođemo do pobede. Nadamo se još većoj i brojnijoj podršci publike u dvorani, koja nam je preko potrebna. Gruzija je iskusna šuterska ekipa i mogu da budu jako opasni ako od početka ne nametnomo našu agresivnu igru i naš ritam. Protiv Nemačke su bili izuzetno šuterski raspoloženi u prvom poluvremenu, kada su pogodili čak osam trojki. Moramo da zaustavimo njihove šutere, pre svih Markešvilija, Čikašvilija i Diksona, ali i ostale igrače koji mogu da iskoriste svaku našu dekoncentraciju. Očekujem da, uz podršku publike, dođemo do nove važne pobede u kvalifikacijama.