Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i generalni sekretar Dejan Tomašević danas su posetili „Centar za porodični smeštaj i usvojenje“. Tokom jednočasovnog druženja i razgovora čelnici KSS su odgovarali na pitanja najmlađih, kojima su doneli poklone „Rode“ i KSS, davali im savete, sa željom da ih što lakše uvedu u svet sporta.

– Moja ideja je bila da dođemo ovde još kad smo pričali šta ćemo da organizujemo. Veoma mi je drago kad čujem lepe priče o hraniteljskim porodicama. Ja sam bivši košarkaš, sada predsednik KSS i mogu da vam kažem da je veoma bitno da se bavite sportom, nije bitno kojim, individualnim ili kolektivnim, zaista nije važno – rekao je Danilović i prisetio kako je počeo košarkašku karijeru. – Počeo sam da treniram prilično kasno, voleo sam taj sport od početka. Košarka me je vaspitala na određen način, uživao sam sve vreme u njoj. Sport je veoma lepa stvar. U njemu nađeš i drugare koji ti ostanu za ceo život.

U priču se zatim uključio i Dejan Tomašević.

– Deca su veliko bogatstvo. Želim da zahvalim svim ljudima koji čine velike stvari, ali se ne vide, kao i onima koji rade ovde i onima koji se odluče za ovakav korak.

I generalni sekretar KSS otkrio je kako je ušao u svet košarke…

– Trenirao sam prvo fudbal, ali sam sa 15 godina shvatio da sam viši od svih, pa sam otišao na košarku. Prvo su mi rekli da nisam talentovan, ali sam se sa 17 ponovo vratio. Posle nekoliko godina me je trener koji mi je rekao da nisam talentovan ponovo trenirao i u klubovima i u reprezentaciji. Dakle, bitno je nikada ne odustajati, imate svoje snove i samo napred…

Čelnici KSS dobili su majice na poklone od dece.