Četvrtog vikenda RODA 3×3 prvenstva Srbije održan je turnir u Sremskoj Mitrovici, na Trgu Ćire Milekića. Četvrtu godinu za redom Mitrovčani su ugostili neke od najboljih srpskih basketaša, a titulu šampiona ponela je ekipa Broks.

Sjajno vreme poslužilo je naše basketaše, koji su dali sve od sebe da se domognu naslova šampiona i plasmana na završni turnir. Osim domaćih timova, u Mitrovici su se takmičili i gosti iz Bosne i Hercegovine, te smo gledali vrlo uzbudljivu grupnu fazu.

U velikom finalu snage su odmerili basketaši Novog Beograda i Broksa, a posle velike neizvesnosti i nekoliko rezultatskih preokreta, kao pobednici su izašli momci iz tima Broks (18:16). Obe ekipe obezbedile su plasman na finalni tunir RODA prenstva, a Broksu je pripao i ček na 100.000 dinara, dok je drugoplasirana ekipa nagrađena sa 20.000 dinara.

Šampion je nastupio u nešto izmenjenom sastavu, ali je Nemanja Drašković istakao da im to nije predstavljalo veliki problem.

– Ušli smo u novu sezonu sa jednom promenom u igračkom kadru i krenuli smo sa zajedničkim pripremama nešto kasnije nego prethodnih godina, ali brzo smo se uklopili. Posle dobre igre u Kragujevcu uspeli smo da osvojimo trofej u Mitrovici. Mislim da smo imali najveću želju od svih ekipa, a onda i prikazali dobar i kvalitetan basket. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu – rekao je Drašković.

Na trećem mestu našli su se basketaši Avaija, koji su nagrađeni sportskom opremom Košarkaškog saveza Srbije.

Drugi turnir proteklog vikenda održan je u nedelju na stadionu Jedinstva u Staroj Pazovi, a ekipa Vrbas Avai došla je do titule na ovom turniru RODA 3×3 Prvenstva Srbije. Finalni okršaj sa gostima iz Bosne i Hercegovine, timom XXX Sarajevo, zbog kiše je odigran u hali, a Avai je trijumfovao rezultatom 21:15.

Naslov šampiona ovog turnira B kategorije, basketašima iz Vrbasa osim novčane nagrade doneo je i pravo učešća na završnom finalu Prvenstva Srbije. Avai je tako došao do druge titule u nedelju dana, nakon što su prvenac u sezoni osvojili na turniru u Bukureštu. Zbog povreda, i u Staroj Pazovi su igrali u izmenjenom sastavu, a titulu su osvojili Ivan Popović, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić i Filip Simić.

Nakon turnira, Ivan Popović je istakao da su ispunili cilj plasmanom na veliko RODA finale prvenstva.

– Već na startu sezone ispunili smo dva cilja – obezbedili smo završnicu rumunskog i srpskog prvenstva, tako da od četiri turnira ove sezone imamo dve titule. Imamo velike probleme od starta, Marko Branković i Danilo Mijatović su pred sam start prvenstva doživeli povrede. Međutim, Branković će se priključiti u Novom Sadu, a Mijatović se vraća početkom juna. Još se uigravamo i dižemo formu iz turnira u turnir. Pazova je bila odlično organizovana, malo je je utisak pokvarila kiša, pa je finale bilo u hali… – zaključio je Popović.

U Pazovi su se nadmetale i basketašice, a u konkurenciji četiri tima koji su se takmičili po ligaškom formatu, trijumfovala je maksimalnim učinkom Srbija 2, u čijem su sastavu bile Jefimija Karakašević, Iva Roglić, Jovana Jakšić i Mirjana Beronja. Drugo mesto pripalo je Srbiji 1, basketašice Srbije 3 bile su treće, dok je ekipa PEAK zauzela četvrto mesto.

Narednog vikenda svi ljubitelji basketa moći će da uživaju u Novom Sadu, gde nam predstoji čelendžer pod pokroviteljstvom FIBA, dok će se na Senjaku, u Beogradu, održati još jedan turnir u okviru prvenstva Srbije.