Basketaška lopta na terenima širom Srbije ne prestaje da tapka. Po završetku državnog prvenstva i velikog finala koje smo gledali u Novom Sadu, produžetak letnje sezone usledio je u Vrnjačkoj Banji.

Drugu godinu zaredom Vrnjačka Banja se pokazala kao sjajan domaćin, a srpski basketaši su dobili još jednu priliku da odmere snage i bore se za vredne nagrade.

Na terenu koji je postavljen na Trgu kulture, u subotu su se takmičile neke od najboljih srpskih ekipa, koje su opravdale sva očekivanja. Velika borba vodila se za prvo mesto u konkurenciji seniora, a kao najbolji pokazali su se basketaši Broksa. Oni su nakon ubedljivih partija u grupnoj fazi ostvarili sigurne trijumfe i u četvrtfinalu i polufinalu, da bi nam veliko finale donelo susret sa Sremskom Mitrovicom. Sa 21:13 slavila je ekipa Broksa i tako se domogla titule šampiona, kao i čeka na 80.000 dinara. Drugoplasiranoj Mitrovici pripala je nagrada u iznosu od 20.000 dinara, dok su se na trećem emstu našli basketaši KGB Pink taksija, koji su nagrađeni sportskom opremom Košarkaškog saveza Srbije.

Vrnjačka Banja bila je centar najboljeg basketa u Srbiji, a naši igrači imali su priliku za sjajnu zabavu i veliku borbu, te su priredili pravi spektakl mnogobrojnoj publici.