Reprezentacija Srbije na Olimpijskim igrama u Riju, nažalost, neće moći da računa na Nemanju Bjelicu. Posle detaljnih medicinskih pregleda koji su obavljeni u Minesoti, ustanovljeno je da njegova povreda zahteva još najmanje tri nedelje oporavka i rada po posebnom programu, što znači da se naš as neće oporaviti na vreme za nastup na Olimpijskom turniru u Riju.

Nemanja Bjelica je u subotu boravio na Kopaoniku gde se reprezentacija Srbije priprema za Olimijske igre. Obavio je razgovor sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i poželeo sreću saigračima u nastavku priprema.

Bjelica je standardni član reprezentacije Srbije od 2009. godine, od kada je nastupao na četiri evropska i dva svetska prvenstva. Sa državnim timom osvojio je srebrnu medalju na EP u Poljskoj 2009, kao i na Svetskom šampionatu 2014. godine. Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

– Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako leto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahteva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zalečim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sledećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat – izjavio je Nemanja Bjelica.