Još jedno veliko priznanje za naše zlatne devojke! Specijalizovani košarkaški sajt Eurobasket u tradicionalnom izboru na kraju godine proglasio je najbolje u 2015.

U kategoriji igračica koje su igrale u evropskim ligama tokom godine na izmaku, bez obzira sa kog kontinenta dolaze, srpske reprezentativke Ana Dabović i Sonja Petrović uvrštene su u prvu petorku, zajedno sa tri Amerikanke Kendis Parker, Dajanom Taurazi i Nemkadi Ogvemike.

U kategoriji najbolje evropske košarkašice, Ana Dabović je ponela laskavu titulu, a samim tim je izabrana i u prvu petorku, zajedno sa Sonjom Petrović i Lalom Palau i Sančo Litl iz Španije, kao i Francuskinjom Sandrinom Gruda.

U ovom izboru glasalo je 300 saradnika portala Eurobasket iz cele Evrope, tako da se vrednovalo isključivo mišljenja stručnjaka.

Dan ranije, u tviter anketi sajta JustWomensBasketball, selektor zlatnih košarkašica Srbije Marina Maljković proglašena je za najboljeg trenera Evrope u ženskoj košarci sa 51 odsto glasova, dok je u izboru istog specijalizovanog sajta za najbolju igračicu Sonja Petrović osvojila drugo mesto sa 28 odsto glasova iza Maje Mur.