VESTI I DEŠAVANJA
  • kss_avatar-9

Saopštenje

Zbog učestalih natpisa u pojedinim medijima i izrečenih optužbi jednog kluba na račun KSS i njegovog rukovodstva, ovim putem saopštavamo da Košarkaški savez čvrsto stoji iza svojih odluka povodom izdavanja licenci za nacionalna košarkaška takmičenja.

Košarkaški savez je povodom konkretnog slučaja KK […]

  • Slika NS trg

Žurka na Trgu slobode u Novom Sadu

U četvrtak, 16. avgusta mladi košarkaši imaju slobodan dan na kadetskom Evropskom prvenstvu, što je prava prilika za malo zabave u zgusnutom rasporedu utakmica.
Naime, danas od 18.00 časova Košarkaški savez Srbije će u saradnji sa sponzorima organizovati žurku na Trgu slobode […]

  • kss_avatar

Pionirke na turniru u Sloveniji

Ženska U14 reprezentacija Srbije danas startuje na međunarodnom turniru“ Slovenia ball 2018” koji se odražava u Sloven Gradecu. Naša najmlađa ženska selekcija igraće u grupi „B“ sa vršnjakinjama iz Bugarske, Mađarske, Italije u Ukrajine. U grupi „A“ su pored domaće selekcije […]

  • FRANSE NS

Novi Sad, EP U16, 1/4 finale: Srbija – Francuska 71:78

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, nije uspela da se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u  Novom Sadu. Izabranici selektora Vlade Vukoičića su u meču 1/4 finala izgubili od fizički mnogo jače i atletski […]

  • BWB

Zvanično otvoren kamp „Košarka bez granica“

NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije zvanično su pred velikim brojem kampera i gostiju iz celog sveta u dvorani „Žarkovo“ danas otvorili kamp „Košarka bez granica“, i pokazali da je Beograd prava košarkaška prestonica Evrope.

Na svečanoj ceremoniji predstavljeni su aktivni NBA […]

  • Kadetkinje u16

Kadetkinje otputovale na EP u Litvaniju

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2002. godine i mlađe, otputovala je danas u Kaunas (Litvanija) gde će se od 17. do 25. avgusta održati Evropsko prvenstvo. Srpske kadetkinje igraće u grupi „B“ sa selekcijama Španije, Holandije i Letonije. Selektor našeg […]

Pogledajte sve vesti i dešavanja

KSS - Istorijat

Istorijat srpske košarke

Predstavljamo Vam košarkašku istoriju u Srbiji od njenih početaka dvadesetih godina prošlog veka, pa sve do današnjih dana.

Pročitajte više

KSS - Istorijat

Igračke legende

Predstavljamo Vam najznačajnije i najtrofejnije srpske igrače, virtuoze pod obručima, košarkaše koji su obeležili evropsku i svetsku košarku.

Pročitajte više

kss-trenuci-home

Trenerske legende

Predstavljamo Vam srpske košarkaške trenerske legende: Aca Nikolić, Ranko Žeravica, Dušan Ivković, Svetislav Pešić, Željko Obradović.

Pročitajte više