Proteklog vikenda, RODA karavan nastavio je svoje putovanje širom Srbije, a priliku da se takmiče i dođu do trofeja srpski basketaši imali su u Paraćinu i Aleksincu.

Najpre su se u subotu Paraćinci pokazali kao sjajni domaćini, a basketaši su im uzvratili na najbolji mogući način. U sjajnoj atmosferi imali smo priliku da gledamo vrlo neizvesne mečeve, a igrači su se potrudili da pokažu sve što znaju. Titulu šampiona poneli su basketaši Kragujevca, kojima je ovo prva titula u domaćem prenstvu ove sezone, pa su samim tim obezbedili i plasman na finalni turnir. Osim toga, Kragujevčanima je pripao i ček na 100.000,00 dinara, kao i vredne robne nagrade. Na dugom mestu našli su momci iz beogradskog tima Olimp, koji su takođe nagrađeni čekom na 30.000,00 dinara.

Pored momaka, u Paraćinu su i basketašice imale priliku da odmere snage, a kao najbolje izašle su igračice ekipe Ovnovi, koje su u velikom finalu protiv MAT bile više nego ubedljive. Važno je napomenuti i da su na terenima u Paraćinu igrali i basketaši u kolicima. Sjajno su se zabavili, ali i pokazali svoj talenat, a titulu šampiona poneli su basketaši KKuK Tigar, koji su pobedili KKK Despot.

Već narednog dana, u nedelju, RODA karavan preselio se u Aleksinac, koji je doneo mnogo uzbuđenja. Memorijalni turnir „Mića Projović“ održan je deseti put po redu, a sada su kao pobednici izašli basketaši Broksa. Oni su, pred ispunjenim tribinama u Aleksincu, u velikom finalu pobedili Sarajevo i tako potvrdili plasman na završni turnir i osvojili nagradu od 100.000,00 dinara.

Za dodatno uzbuđenje pobrinuli su se juniori, koji su prikazali veliku borbu u finalu. Najbolji su bili Zonda i ekipa, koji su pobedili Kruševac i tako postali novi šampioni Aleksinca.

Uzbudljiva sezona se polako približava kraju, a poznato je već mnogo učesnika velikog finala u seniorkskoj konkurenciji. Ipak, mesta još uvek ima, a naredna prilika za plasman je turnir u Smederevskoj Palanci, koji će se održati narednog vikenda.