Muška juniorska 3 x 3 reprezentacija Srbije otputovala je danas u prestonicu Gruzije – Tbilisi, gde će od 6, do 8. septembra učestvovati na FIBA juniorskom 3 x 3 prvenstvu Evrope. Podsećamo da je prošle godine, na Evropskom prvenstvu održanom u Debrecinu juniorska reprezentacija Srbije osvojila srebrnu medalju.

Na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju reprezentacija Srbije nastupaće u sledećem sastavu: Novak Gole, Dušan Simjanovski, Luka Šarenac i Ranko Kumović (koji će zameniti Luku Novakovića koji je doživeo povredu tokom kvalifikacija za ovo prvenstvo). Stručni štab koji prati ekipu čine: Marko Ždero – trener juniorske 3 x 3 reprezentacije, Danilo Lukić – trener muških 3 x 3 reprezentacija, uz selektora muških 3h3 reprezentacija Srbije Gorana Vojkića.

Juniorskoj reprezentaciji Srbije je ovo već četvrti put za redom da se takmiči na završnom turniru prvenstva Evrope, a ovoga puta u kvalifikacionoj fazi takmičenja nalazi se u grupi D uz reprezentacije Italije i Rumunije. Prvi meč na prvenstvu Srbije će igrati protiv Rumunije u petak 6. septembra u 16.40 sati (po srpskom vremenu), dok je meč protiv Italije zakazan istog dana od 18.20 časova (po srpskom vremenu). Podsećamo da je potrebno izboriti plasman među prve dve ekipe u grupi kako bi nastavili takmičenje u četvrtfinalu u nedelju. Srbiju će pored juniorske reprezentacije u Tbilisiju predstavljati i Miroslava Jovičin, 3 x 3 sudija, koja će „deliti pravdu“ na ovom šampionatu.

Podsećamo da se svi direktni prenosi utakmica iz Tbilisija mogu pratiti na zvaničnoj veb stranici turnira na adresi: http://www.fiba.basketball/3×3u18europe/2019 kao i na zvaničnom „jutjub“ FIBA kanalu: https://www.youtube.com/user/3x3planet