Jedan od najvažnijih turnira u sklopu RODA 3h3 prvenstva Srbije održaće se od 31. jula do 1. avgusta na Zlatiboru, a treću godinu za redom nosi naziv po nekadašnjem funkcioneru i sportskom radniku, Dejanu Dimitrijeviću.

Na ovogodišnjem turniru takmičiće se 16 ekipa u muškoj konkurenciji, i to po ključu od 12 timova koji su osvojili najviše bodova u dosadašnjem delu prvenstva i četiri specijalne pozivnice, koje će dodeliti organizator. Prvog dana takmičenja na Kraljevom Trgu biće odigrane utakmice grupne faze, dok ćemo drugog dana gledati eliminacione mečeve. Finalisti Kupa dobiće slot za učešće na završnom turniru prvenstva Srbije, ali i za čelendžer u italijanskom gradu Rimini.

Osim toga, ekipe će se boriti i za novčanu nagradu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i vredne robne nagrade Košarkaškog saveza Srbije, a među timovima naći će se i svetski šampion Novi Sad, kao i Zemun i Avai. Nema sumnje da nas očekuje velika borba i kvalitetan basket, a na nama je da uživamo u svim mečevima i spektaklu koji će prirediti neki od najboljih svetskih basketaša.

Osim Kupa na Zlatiboru, ove nedelje RODA karavan otputovaće i u Smederevsku Palanku, gde će se drugu godinu za redom održati turnir B kategorije. Na prošlogodišnjem turniru Palančani su se pokazali kao sjajni domaćini, te nema sumnje da će i ove sezone biti tako. I seniori i senirke imaće priliku da odmere snage u ovom gradu, a za sve ekipe koje se domognu pobedničkog postolja obezbeđene su medalje, kao i robne nagrade KSS-a, dok su za šampione osigurani i čekovi na 100.000,00 odnosno 20.000,00 dinara.